Garanteaza-i familiei tale siguranta unei locuinte contractand o asigurare pentru locuinte care sa iti acopere toate riscurile.
Asigurarile pentru locuinte sunt impartite in doua mari categorii; aici vorbim despre asigurarile obligatorii pentru locuinte care sunt reglementate de legislatia romaneasca si pe de alta parte asigurarile facultative pentru locuinte care practic sunt special facute pentru fiecare dintre noi in functie de dorintele si riscurile pe care dorim sa le acoperim. In cele ce urmeaza doresc sa va povestesc in linii mari despre cele doua categorii ale asigurarilor pentru locuintele noastre.
Asigurari pentru locuinte obligatorii
Asigurarile obligatorii pentru locuinte sunt reglementate de Legea 260/2008 si normele de punere in aplicare emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, asiguratorul care incheie respectiva polita de asigurare PAD fiind obligat sa plateasca inclusiv daunele provocate de catastrofele naturale.
Un alt lucru important pe care va trebui sa-l luam in considerare in momentul in care discutam despre intocmirea unei polite de locuinte obligatorie (PAD) este faptul ca aceste polite de asigurare sunt menite sa ne protejeze doar impotriva dezastrelor naturale si anume: cutremure, inundatii, alunecari de teren.
Avand in vedere ca nu toate casele, locuintele si cladirile sunt construite pe aceasi structura, fiind folosite materiale diferite pentru ridicarea lor legea 260/2008 reglementeaza doua tipuri de locuinte dupa cum urmeaza:
a) Locuinte tip A: aici se regasesc toate locuintele care sunt construite pe structura din beton armat, lemn, metal sau cu peretii exteriori din piatra, caramida sau orice fel de element care a fost prelucrat sub tratament termic sau chimic. Aceste locuinte sunt cuprinse in primul plan al asigurarilor obligatorii si toate acestea beneficiaza de o suma egala de asigurare care este 20 000 Euro.
b)Locuinta tip B: locuintele din aceasta clasa sunt construite din materiale care nu au fost supuse unui tratament termic sau chimic, motiv pentru care se considera ca au o valoare mai mica si se evalueaza la suma de 10 000 Euro.
Ceea ce mai este de mentionat in cadrul acestor asigurari obligatorii ale locuintelor este faptul ca prima de asigurare se va stabili in ziua incheierii contractului de asigurare in functie de cursul BNR si se vor plati in lei.
Asigurari pentru locuinte facultative
multi dintre proprietarii de locuinte aleg sa-si asigure locuintele din multe motive cum ar fi maleabilitate conditilor, pretul accesibil, siguranta familiei, insa probabul cel mai important lucru este faptul ca o casa se ridica cu foarte multi bani si un efort indelungat, motiv pentru care prima de asigurare platita an de an este nesemnificativa avand in vedere catastrofele care se pot ivi.
in ceea ce priveste aceste asigurari, asiguratorii sunt dispusi sa asigure multiple riscuri cum ar fi: incendiu, traznet, explozie, caderea aparatelor de zbor, raspundere civila, fenomene naturale cum ar fi furtuna, grindina, avalanse, zapada/gheata, boom sonic, spargerea geamurilor, furt/ vandalism precum si asigurarea bunurilor din incapere.
pentru o astfel de oferta de asigurare este nevoie doar de actul de identitate a proprietarului si urmatoarele informatii: materialele folosite pentru ridicarea constructiei (beton armat, lemn, etc), anul constructiei, suprafata, valoarea imobilului precum si valoarea bunurilor in cazul in care se doreste asigurarea bunurilor. Totodata trebuie specificate riscurile pentru care se doreste asigurarea.
Testimoniale
Ce spun clientii nostri?
Iti multumim pentru ca ne lasi sa iti fim alaturi si la bine si la rau, motiv pentru care te invitam sa-ti spui parerea cu privire la serviciile noastre.
Multumesc pentru asigurare! recomand tuturor cu incredere!
Bogdan Cret - client
Recomand. Livrare foarte rapida. Pretul cel mai bun
Calin Lerint - client
Imi place foarte mult sa lucrez cu dvs: rapid si profesional
Alina Neagrau - client
Multumim frumos pentru reducerea primita din partea agentului de asigurari. Recomand cu placere.